Laswerkzaamheden

T&T RVS Service verzorgt laswerkzaamheden voor roestvaststaal, staal en aluminium. Deze werkzaamheden kunnen op locatie plaatsvinden, maar ook in één van onze werkplaatsen. De werkplaatsen voor het RVS, staal en aluminium zijn volledig van elkaar gescheiden om contact te voorkomen. Onze lassers, maar ook ons bedrijf is beproefd en gecertificeerd door Tüv, Bureau Veritas en Stoomwezen. De certificaten zijn LMK’s voor alle materialen volgens Euronorm NEN-EN-ISO ISO 15614-1, NEN-EN-ISO ISO 15614-2, en LK’s volgens Euronorm NEN-EN-ISO 9606-1, NEN-EN-ISO 9606-2, NEN-EN-ISO 14732, en aanvullende normen ASME en AD HP. T&T RVS Service heeft een LMK voor alle materialen.

T&T RVS Service is onderscheidend met het vakmanschap van een zeer ervaren lasteam. T&T RVS Service kan op uw verzoek lassen markeren en volledige las logboeken aanleveren. Daarnaast leveren we werkzaamheden op inclusief migratierapporten voor de materialen. Een T&T RVS Service las heeft de kwaliteit die u vraagt en voldoet aan de eis op gebied van sterkte en indien van toepassing ook hygiëne. Onze las zal na ingebruikname geen bron voor verzwakking, besmetting of corrosie vormen. Tot slot fungeert T&T  RVS Service als erkend leerbedrijf voor jonge lastalenten.

T&T RVS Service verzorgt voor alle applicaties de juiste las en kan dit op vijf verschillende manieren:

T&T RVS Service verzorgt orbitaal laswerk voor zowel de voedingsmiddelenindustrie als de pharmaceutische industrie. Voor de voedingsmiddelenindustrie wordt meestal in overleg met de opdrachtgever voor “Open Weld Head”gekozen. Voor de pharmaceutische industrie kunnen wij de laswerkzaamheden uitvoeren d.m.v. een “Closed Chamber Welding Head”.
Tungsten Inert Gas (TIG) maakt gebruik van een lasboog tussen het te lassen materiaal en een inerte elektrode. Het materiaal wordt verhit tot smelttemperatuur en de uiteinden worden, eventueel met vulmateriaal, met elkaar verbonden (gefuseerd). Er wordt gebruik gemaakt van een inert gas dat voorkomt dat het materiaal in contact komt met zuurstof in de buitenlucht en voorkomt verbranden. Het inert gas wordt ook wel backing gas genoemd. Snelheden die hier worden behaald zijn bij een wanddikte van 1,2 tot 8,0 mm van 0,1 tot 4,5 meter per minuut. Nadelen zijn dan ook de snelheid ten opzichte van het hoogfrequent lassen en dat de lasnaad een nabewerking vereist (i.v.m. doorlassing). Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij het verbinden van buizen aan fittingen. T&T RVS Service last zowel RVS, Staal en Aluminium volgens de TIG procedure.
MIG/MAG lassen is een vorm van booglassen. Met een vlamboog verhitten we de plaats waar twee onderdelen met elkaar moeten worden verbonden. Op die plaats krijgen we daardoor een smeltbad en wanneer het materiaal is afgekoeld hebben we een verbinding. Bij het MIG/MAG lassen wordt extra materiaal toegevoerd. Om te voorkomen dat het smeltbad onmiddelijk corrodeert, wordt tijdens het lassen een gas over het smeltbad geblazen. Dit is een onbrandbaar (inert) gas. We noemen het dan ook een (be-)schermgas. De gasfles bij het MIG/MAG lassen dient dus een heel ander doel dan die bij het autogeen lassen waar het smelten van het metaal wordt bewerkstelligd met een hete gasvlam. T&T RVS Service kan alle RVS soorten lassen volgens de MIG procedure.
Het elektrisch lassen is een van de manieren die T&T RVS Service gebruikt om werkstukken te produceren. Het kan hierbij zowel RVS als staal betreffen. Het elektrisch lassen dient op de juiste manier te geschieden om latere corrosie problemen te voorkomen. Onze medewerkers zijn in deze manier van lassen geschoold en hebben de vereiste certificaten.
T&T RVS Service is ook bekwaam in het lassen van aluminium. Dit kan een aluminium leidingwerk zijn, maar meestal betreft het aluminium frames, constructie materiaal of bordessen. Aluminium kan een enorme gewichtsbesparing geven met behoud van de constructieve sterkte. Wij werken daarom graag met dit materiaal en gebruiken het in onze oplossingen voor veiligheid.